Orange, operatorul telecom numarul unu de pe piata, dupa numarul de clienti, are reducere de 20% la o parte din abonamente. Cel mai ieftin abonament de la Orange costa 6,66 de euro, fata de 8,33 euro cat este acum, iar reducerea se aplica pana la finele anului, pentru contractele incheiate pe doi ani.

Tot aici, pretul unui smartphone incepe de la 19 euro, asa ca poti sa-ti iei un Sonyy Ericsson Xperia cu abonament pe doi ani. In continuare, un iPhone 3GS poate fi cumparat cu 79 de euro, pentru un contract incheiat pe doi ani, in valoare de 49 de euro lunar.

In schimb, Vodafone, numarul doi pe piata nu are reducere la abonamente, insa contraataca pe segmentul de smartphone-uri. Asa ca a lansat chiar marti un smarpthone LG cu procesor dual-core. Utilizatorii Vodafone pot achizitiona mobilul LG Optimus 2X la preturi pornind de la 199 de euro (TVA inclus), impreuna cu pachetul smartphone Complet 1.500 si Internet pe Mobil 1GB pentru o perioada contractuala de 2 ani.

Citeste si Cum au ajuns Romtelecom si eMAG sa vanda articole sportive si jucarii

Cosmote, al treilea operator de pe piata, are in oferta cartela cu 3.000 in retea, pentru apeluri de voce si video, dar si in reteaua fixa Romtelecom cu cinci euro pe luna.

Iar daca mai ai rabdare ti-ai putea cumpara chiar unul dintre gadgeturile 3D care ajung anul acesta in Romania.

Prima pe lista esta consola Nintendo 3DS care a ajuns deja in Romania si care poate fi cumparata de la eMag, la preturi incepand de la 1.299 de lei.

Si retailerii online au promotii

De exemplu, de la evomag.ro poti sa-ti iei "la liber" un telefon Samsung Corby cu 329 de lei, iar daca iti iei un pachet cu casca Bluetooth cu 402 de lei, fata de 423 de lei.

Iar un Nokia N8 costa putin peste 1.749 de lei.

Magazinele au promotii de pana la 90%

Magazinele online, dar nu numai, se pregatesc de Sarbatori si au promotii care mai de care mai interesante.

Discounturile merg pana la 75% si chiar si pana la 90%, special in ziua de sambata, si iti poti alege haine, incaltaminte, parfumuri sau chiar cosmetice de firma.