Potrivit celor de la MSNBC, cuvantul se traduce, ce-i drept in limbaj colocvial, prin prostituata. Si chiar daca finlandezii de la Nokia nu vorbesc fluent spaniola, analistii se intreaba cum de nu au cautat inainte semnificatia cuvantului "lumia". Si asta cu atat mai mult cu cat spaniola este a doua cea mai vorbita limba din lume.

Nokia a prezentat miercuri primele smartphone-uri cu sistem de operare Microsoft Windows Phone Mango, de care depind in mare masura sperantele celor doua companii de a-si face loc pe piata telefoanelor inteligente si a tabletelor.

Cele doua modele sunt disponibile deja pentru precomanda in mai multe tari si vor aparea pe pietele din Franta, Germania, Italia, Olanda, Spania si Marea Britanie incepand din luna noiembrie. Pana la sfarsitul anului, telefoanele vor ajunge in Hong Kong, India, Rusia, Singapore si Taiwan. Lumia 800 si 710 vor fi lansate pe piata din SUA in prima parte a anului viitor si in China pana la jumatatea lui 2012, potrivit Engadget.
 
Lumia 800 are un design similar cu Nokia N9 si este dotat cu procesor Texas Instruments de 1,4 GHz, display AMOLED ClearBlack de 3,7 inci, camera foto de 8 megapixeli, 16 GB de stocare interna si alti 25 GB oferiti gratuit prin serviciul de cloud storage SkyDrive al Microsoft.  Lumia 710 are acelasi procesor de 1,4 GHz, display WVGA ClearBlack de 3,7 inci, 1 GB de memorie RAM, camera foto de 5 megapixeli si 8 GB stocare interna.

Citeste si:

Efectele catastrofale ale incalzirii globale: 10 state vor fi inghitite de apa. Care este situatia Romaniei

Romania detine 60% din rezervele de apa minerala ale Europei. Cat consumam noi fata de celelalte tari din UE