Primul in ring intra recent lansatul Motorola Defy. Mobilul ruleaza sistemul de operare Android si are o camera de 5 megapixeli si un card de 2GB inclus. In plus, este rezistent la apa, praf si zgarieturi. Asa ca nu te teme sa il arunci in apa sau daca catelul tau l-a "furat" si se joaca cu el.

Motorola DEFY este deja disponibil la pretul de 199 de lei (TVA inclus) cu planul tarifar Cosmote Adventure si 179 RON (TVA inclus), in cazul portarii numarului in reteaua Cosmote pentru acelasi plan tarifar.Telefonul poate fi achizitionat la pretul de 1.199 RON (TVA inclus), fara conectare.

Poti sa-l cumperi si la liber, te costa 1.500 de lei, in magazinele online de la noi. Il gasesti si in varianta pe alb, la 1.449 de lei.

Si cei de la Samsung au inclus in portofoliul lor telefonul imbatibil care rezista la socuri si la apa. Lansat anul trecut la Congresul international de telefonie mobila de la Barcelona, modelul E2370 poate fi cumparat la 282 de lei. Te costa si 278 de lei, daca vei cauta mai mult printre oferte.

Nu este insa un telefon care sa uimeasca prin capacitatile tehnice, are doar un ecran VGA. Iar asta tinand cont ca, recent, a fost lansat chiar un model de telefon 3D.

Nu este insa rolul lui, nu? Asa ca telefonul este partenerul perfect pentru o drumetie montana.

Filmeaza si pe ploaie

Daca alegi Londra ca destinatie de weekend sau faci drumuri dese la Dublin, atunci ai nevoie de o camera foto rezistenta la apa. Si asta pentru ca toti stim cat de mult ploua aici, si tu nu ai vrea ca filmarile tale sa iasa incetosate sau neclare din cauza ploii.

Producatorii de gadgeturi au intuit si aceasta nevoie si au lansat "la apa" gadgeturile rezistente in conditii meteo atipice. De exemplu, Panasonic a scos la inaintare saptamana trecuta o camera video de buzunar HM-TA20 care rezista chiar si la scufundari si se lauda cu un ecran LCD de 3 inci. In plus, daca alegi o astfel de vacanta activa, poti sa inregistrezi in format HD pana la trei metri adancime.

Si fotografiile sunt captate la o rezolutie de 8 megapixeli.

Camera are si un USB integrat, astfel incat o poti conecta direct la PC, iar inregistrarile sunt incarcate usor pe Facebook sau pe Youtube. Mai mult, o poti folosi si drept camera web.

Producatorul nu a anuntat inca un pret pentru acest aparat.

Preferi calatoriile inghetate la propriu? Producatorii de electronice au luat si acest lucru in considerare. Asa a aparut camera produsa de Olympus. Costa destul de mult ce-i drept, peste 1.200 de lei, insa unde pui ca rezista la temperaturi sub 0 grade si chiar la scufundari.

O varianta ceva mai ieftina este Kodak Playsport. Te costa in jur de 600 de lei. O poti cumpara de aici sau de aici.

Este o camera video ultra compacta ce filmeaza in format Full HD dar si rezistenta la socuri si, la fel ca cea de Panasonic, rezista si la trei metri adancime.

Laptop pe care poti varsa cafea

Daca dimineata deschizi laptopul si in graba versi cafea pe laptop, nu este nicio problema. Asta doar daca ai modelul Lenovo ThinkPad T410. Te costa 5.599 lei, insa tastatura are o functie de evacuare a apei ceea ce il face rezistent chiar si in cele mai grele dimineti cand nu-i asa, nu prea stii unde pui cana de cafea. Il poti cumpara si de aici.