Declin total. De la 580 de milioane de dolari la 35

Rupert Murdoch nu a facut o afacere foarte buna atunci cand a decis sa cumpere MySpace in 2005, platind 580 milioane de dolari. Intre timp cresterea puternica a competitorului sau principal, Facebook, si faptul ca nu a avut o strategie bine definita, au adus compania News Corp. in situatia de a vinde MySpace mai departe cu doar 6% din valoarea cu care a achizitionat reteaua.

Pretul este mult sub cel la care tintea Murdoch, de 100 de milioane de dolari, noteaza The Telegraph.

Tranzactia marcheaza declinul pe care MySpace, compania fondata in 2003 in California, l-a suferit in ultimii trei ani. Acesta, dupa parerea analistilor, se datoreaza nu doar luptei cu Facebook, ci si unei strategii neclare si a unei incapacitati de a inova in ritmul alert cerut de acest domeniu. Dupa ce a atins varful de 73.6 milioane de utilizatori in 2008, numarul lor a scazut, ajungand la 35 de milioane in prezent, in timp ce concurentul sau, Facebook, a ajuns la o valoare uriasa de 600 de milioane.

Cum reinventeaza Justin Timberlake compania

Este nevoie de un loc unde fanii sa interactioneze cu artistii lor preferati”, a declarat Justin, care in schimbul unei participatii in cadrul companiei va lua parte la activitatile zilnice si va juca un rol important in noua strategie MySpace, alaturi de cei de la Specific Media.

Sunt incantat sa contribui la revitalizarea MySpace, folosind aceasta platforma de socializare pentru a aduce fani si artisti impreuna.”

MySpace a debutat ca un site unde fanii isi puteau impartasi interesul pentru trupe pop si rock, iar ideea noilor proprietari de a continua pe aceasta linie este in viziunea analistilor una buna.

Crezi ca vor reusi noii proprietari, alaturi de artistul care a jucat in filmul “The Social Network” (film care povesteste cum si de ce a fost creat Facebook), sa readuca MySpace in viziunea celor care utilizeaza retelele de socializare?

Mike Jones, CEO al MySpace, va parasi compania, la fel ca majoritatea angajatilor

"In acord cu noul contract vom face o serie de schimbari, inclusiv disponibilizari masive. Voi ajuta reprezentantii Specific in aceasta perioadă de tranzitie, timp de doua luni, inainte de a parasi functia de CEO al MySpace", a declarat Jones, intr-un e-mail adresat angajatilor.

Compania, care acum doi ani avea aproape 1500 de angajati, a inceput sa isi minimizeze considerabil numarul posturilor de lucru, iar acum, cu noua conducere, se asteapta ca numarul angajatilor sa fie redus pana la 250.

Citeste si:

IMM-urile pot lua credite de 125.000 lei cu garantie de la stat si dobanda subventionata

Piata muncii din UE ramane inchisa pentru romani. De ce nu ne vor europenii

Actiunile Apple, in cadere libera. Cea mai slaba evolutie din ultimii trei ani