De exemplu, pe Twitter, in ultimele 24 de ore s-au inregistrat in medie 4000 de tweet-uri pe secunda, multe dintre ele continand link-uri periculoase, spun specialistii producatorului de antivirusi Kaspersky.

„Facebook si Twitter au devenit canale principale de raspandire a link-urilor periculoase si a informatiilor false. Oamenii sunt foarte curiosi in aceasta perioada sa vada primele imagini sau inregistrari video cu Osama bin Laden, de aceea infractorii cibernetici raspandesc informatii false pentru a-i determina pe utilizatorii nestiutori sa dea click pe anumite link-uri periculoase. Chiar si in Romania am asistat la o astfel de epidemie pe Facebook, unde foarte multa lume raspandea automat link-uri periculoase pe wall-urile prietenilor fara a sti acest lucru", spune Stefan Tanase, senior regional reasercher Kaspersky Lab.

Linkuri suspecte si false solutii antivirus

Au aparut o serie de articole false legate de acest subiect care inunda fluxurile de stiri, iar specialistii IT ai BitDefender avertizeaza ca poti primi o serie de newslettere cu atasamente "infectate". "E important de stiut ca newsletterele nu sunt insotite de atasamente, daca primesti mesaje cu titluri spectaculoase de la surse necunoscute, este mai bine sa le stergi", spun ei.

Daca faci o documentare amanuntita a subiectului si ajungi pe ultimele pagini de rezultate, e posibil sa dai peste o serie de site-uri gazduite pe domenii co.cc si optimizate pentru cuvinte cheie precum „moartea lui bin Laden”. Daca ajungi pe astfel de pagini si iti apare o imagine cu un scaner si sugestia de a descarca o solutie de antivirus deoarece calculatorul tau este aparent infectat, este un semn ca nu ai ajuns unde trebuie. Daca vrei sa afli mai multe informatii despre moartea lui Osama bin Laden, ar trebui sa vizitezi doar sursele sigure de stiri.