"Statul trebuie sa vina in sprijinul firmelor care intentioneaza sa investeasca in sectorul IT&C din Romania. Stiu ca am fost criticat in urma acestui anunt, existand voci care spuneau ca statul va da bani unor grupuri internationale. Nu, statul nu va da bani, ci va acorda facilitati celor care vor sa investeasca aici, in Romania, care va deveni astfel mai performanta", a afirmat ministrul. 

In urma cu doua saptamani, Vreme declara ca Ministerul Comunicatiilor lucreaza la o schema de ajutoare de stat pentru companiile care vor sa dezvolte in Romania afaceri in domeniul IT&C, printre beneficiarii acesteia urmand sa se numere IBM, Oracle, Dell si Ericsson. 

La randul sau, premierul Emil Boc le-a spus astazi ministrilor ca exista un risc major de delocalizare a unor investitii multinationale din Romania, deoarece criza economica accentueaza competitia globala. Guvernul trebuie sa fie pregatit ca intr-o asemenea eventualitate sa atraga alte investitii straine in tara, a adaugat prim-ministrul roman.

Avertismentul a fost lansat in sedinta de miercuri a Guvernului, unde premierul a anuntat ca va prelua in coordonare directa Centrul Roman pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Straine. 

Grupul finlandez Nokia a anuntat joi ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.