"Microsoft a depus o plangere oficiala la Comisia Europeana impotriva Motorola Mobility. Am facut acest pas pentru ca Motorola Mobility incearca sa blocheze vanzarile de PC-uri cu sistem de operare Windows, de console Xbox si alte produse", transmite Microsoft intr-un comunicat. 

Motorola se pare ca incalca un angajament de a licentia patente in termeni corecti si "cere ca Microsoft sa isi retraga produsele de pe piata”, potrivit Microsoft.

Si compania Apple a facut o reclamatie similara la Bruxelles, referitoare la termenii licentelor acordate de Motorola Mobility.

Motorola Mobility, Microsoft, Samsung Electronics si Apple sunt implicate in numeroase litigii in Europa, din cauza cresterii cererii de aparate smartphone si tablete.

Reclamatiile facute la Comisia Europeana se refera la corectitudinea licentierii patentelor, care se bazeaza pe standarde comune din sectorul IT. 

Citeste si:

Japonezii nu mai au ce face: construiesc masinarii din romanele SF. Noi abia facem un kilometru de autostrada

130 de miliarde de euro, aruncati pe fereastra. Fitch tocmai a retrogradat Grecia de la "risc substantial" la "default inevitabil"