"Oportunitatile de cariera oferite de anga­jatori se adreseaza atat programatorilor, cat si specialistilor IT in general din orase precum Bu­curesti, Cluj-Napoca, Brasov, Sibiu, Timi­soara si Iasi. Cele mai ofertante pozitii sunt cele de Software Developer (.NET, Java, C#, C, C++, PHP), Quality Assurance Tester, Admi­nistrator de sistem, Web Developer, dar sunt dis­ponibile si job-uri de Business Intelligence Developer, Inginer IT Hardware, IT Manager, Inginer Suport sau 2G/3G radio Planning Engineer", explica George Samoila, project ma­­na­ger al portalului de cariera HiPo.ro, care se adreseaza numai ab­sol­ventilor cu studii superioare.

Cele mai multe oferte de angajare vizeaza specialistii IT&C care au experienta de lucru cuprin­sa intre 3 si 5 ani, dar si proaspat absol­ventii de facultate care pot aplica pentru parti­ciparea la un program de practica (internship si traineeship).

"In cazul programatorilor, pe langa buna cunoastere a cel putin unuia dintre limbajele de programare .NET, Java, C#, C, C++, PHP, Python, Perl, Ruby etc., majoritatea angajato­ri­lor cer de la candidati cunostinte bune de limba en­gleza, flexibilitate, invatare rapida si con­tinua, abilitati de comunicare si lucru in echi­pa", a mai spus Samoila. Se vor angaja mai usor insa cei care au o certificare internationala in do­me­niul IT, cum sunt cele create de Micro­soft, CISCO, LINUX sau Oracle SUN Microsystems.

Citeste mai multe pe www.zf.ro