In privinta telefoanelor cu Google Android, lupta s-a purtat intre HTC, Samsung Galaxy S si Nexus One.

Daca cel din urma nu s-a bucurat de un succes multumitor, iar cei de la HTC au lansat atat de multe modele, la un interval scurt, incat utilizatorii au fost bulversati, Samsung Galaxy S a avut o evolutie mult mai buna!

Spre exemplu, Nexus One, primul telefon marca Google, s-a vandut considerabil mai slab decat primul iPhone, ajungand la 135.000 de unitati vandute in acelasi timp in care Apple a vandut un million de iPhone-uri (la trei luni).

La un pret de 250 de dolari in SUA, Samsung Galaxy S s-a dovedit a fi un rival de temut pentru iPhone 4, numit si „spaima tehnologica a smartphone-urilor”.

Telefonul Samsung Galaxy S are un ecran Super-AMOLED cu diagonala de 4 inci, un procesor de 1 GHz, camera foto de 5 megapixeli, care filmeaza in format HD si conectivitate 3G, Bluetooth, Wi-Fi si GPS.

De cealalta parte a ringului, iPhone 4 are un ecran de numai 9 centimetri si s-a vandut in 1,7 milioane de exemplare doar in primele trei zile de la lansare. De ce este totusi atat de special un telefon care costa mai mult de 200 de euro la abonament pe doi ani?

iPhone 4 are si o camera de 5 megapixeli cu blitz LED, care poate filma HD, procesor A4 Apples si ofera cu pana la 40% mai mult timp pentru convorbiri.

 Epoca lui Nexus reloaded

Daca primul telefon Google construit impreuna cu HTC nu s-a bucurat de prea mare succes, gigantul american  a lansat pe piata in noiembrie Nexus S, impreuna cu Samsung.

Si asta chiar daca speculatiile indicau ca Google va mai juca inca o carte si va construi Nexus 2.

Modelul lansat are ecran AMOLED de 4 inci, 2 camere foto, memorie interna de 16 GB si sistem de operare evident Google Android. Nu lipsesc caracteristicile obisnuite ale unui smartphone: Wi-Fi si conectivitate 3G.

 Lansarile lui 2011

Chiar daca in lupta pentru suprematia pe segmentul telefoanelor inteligente iPhone si Samsung si-au adjudecat primele locuri, din 2011 va urca in ring si Sony Ericsson. Mobilul va fi bazat pe consola portabila PSP, va rula platforma Android Gingerbread 2.3 si ar urma sa aiba un procesor de 1 GHz si 512 MB de memorie.

Despre consola cu functii de telefon se vorbeste insa de trei ani, insa abia spre sfarsitul lui 2010 au aparut poze si videoclipuri cu aceasta.

Vezi si care sunt Cele mai mari provocari ale anului 2011 in IT&C!