O sa incepem cu vedeta laptopurilor subtiri. Lansat de Steve Jobs, care il scotea dintr-un plic in 2008, MacBook Air a fost mult timp cel mai subtire laptop de pe piata. Este usor si bine facut, din aluminiu. Are insa o problema pentru cei care nu sunt familiarizati cu sistemul de operare OSX, care ruleaza pe calculatoarele "marului muscat". Unii chiar au instalat pe ele Windows ca sa le fie mai usor.

La trei ani distanta, concurenta vine in sfarsit din urma. Avem tot intr-un plic, ce-i drept unul aratos, un laptop. Are 9 mm in cel mai gros punct si e tot din aluminiu slefuit. E de la Asus si ii spune Zenbook. Va avea lansarea oficiala joi, iar la noi este in avanpremiera, asa cum v-am obisnuit. E facut special pentru Windows si are cateva dintre avantajele unui ultra-portabil. Bateria tine intre 5 si 7 ore si porneste aproape instantaneu cand ridici ecranul.

Din aceeasi categorie a ultrabook-urilor, adica laptopuri subtiri si puternice, trebuie sa laudam inca o noutate de la noi, un Asus Aspire S3. Seamana la multe optiuni cu Asus Zenbook, dar promite sa fie cel mai accesibil. Acesta bate recorduri de viteza si promite sa ca se deschide in maximum 3 secunde, iar bateria tine pana la 50 de zile in standby.