Cel putin asta ne spune Google. O sa va aratam cat de usor este sa accesati jocuri si aplicatii folositoare fara sa va pricepeti la calculatoare aproape deloc si fara sa virusati sistemul cu tot felul de troieni sau viermi. Nu trebuie decat sa deschideti o pagina de internet ca sa aveti acces la mii de programele integrate din cloud, adica din nor.

Sa simplificiam si mai mult lucrurile. Spre exemplu, mama joaca Zuma si Mahjong pe internet. Fiti atenti cat de usor este sa le accesezi. Intri pe google si cauti sau si mai simplu: iInstalezi browser-ul Google Chrome si lucrurile se simplifica si mai mult. Cand deschizi o fereastra noua, ai optiunea sa alegi ce programe vrei sa folosesti. Iata Zuma sau Popit, o aplicatie antistress de spart baloane.

Hai sa vedem si aplicatii mai folositoare. Iata una pentru cei care viseaza sau chiar se pregatesc de renovare. Autodesk Homestyler te lasa sa amenajezi camere de toate felurile sau iti da idei de amenajare.

O alta aplicatie utila celor cu multe pe cap este Evernote. Am mai vorbit despre ea in versiunea de Android, iat-o si pe internet. La fel de usor sa iti organizezi note, poze sau inregistrari audio.

Am fost rugat sa le dam o mana de ajutor si celor mai putin experimentati, dar care vor sa tina legatura cu prietenii. Iata cat de usor este cu Meebo. Iti poti adauga contul de Yahoo! sau MSN si vorbesti cu prietenii direct din pagina de internet fara sa mai instalezi niciun program.

Pentru documente sau prezentari fara sa cumperi programe de sute de euro cele mai la indemana sunt Google Docs. Am mai vorbit despre el tot cand am zis despre cloud. Sunt accesibile direct din contul de email.

Tot gratis este si Pixlr. Un editor foarte destept prin care poti retusa poze, tot dintr-o pagina de internet.