Desigur, nu putem trai cu teama de drobul de sare, mai ales cand noile tehnologii sunt atat fascinante, iar jucariile foto nu te lasa sa te plictisesti.

De la drumul la fotograf pe care bunicii nostri il faceau imbracati in straie de sarbatoare si pozele alb-negru pastrate cu sfintenie, memoriile noastre au evoluat in ritm cu tehnologia. Astazi putem face instantanee cu telefoane mobile, cu tablete, cu aparate foto, insa, de cele mai multe ori, ajungem sa le irosim. Nostalgicii care mai ajung la studioul foto tin la traditie.

Peste 95% dintre romani au renuntat sa-si mai scoata pozele pe hartie. Uitate de noi, atelierele foto au dat faliment in serie. Asta nu inseamna ca romanii isi abandoneaza amintirile.

Victoria, spre exemplu, are albume intregi cu poze vechi, pe care le-a mutat insa in pod, pentru a face loc calculatorului, DVD-urilor si memory stick-urilor...

Noile tehnologii le permit chiar si incepatorilor sa-si organizeze fotografiile pe calculator sau, si mai sigur, in cloud, adica pe internet.

"Dezvoltarea de tehnologii noi pleaca de la nevoia consumatorului. Are nevoie de o camera care sa-l ajute sa transfere foarte repede pozele", explica Mirela Vulpe, director de vanzari aparate foto.

Digitalizarea are si alte avantaje. Spre exemplu, romanii se pot lauda cu cel mai mare album de fotografii digitale premiat de Cartea Recordurilor.

Cele peste 3.000 de poze din cea mai mare expozitie digitala din lume se deruleaza la interval de cateva secunde pe 12 monitoare. Insa, v-ar trebui multa rabdare sa le vedeti pe toate. Un ciclu complet dureaza 12 ore. Imaginati-va jumatate de zi de rasarituri superbe de soare.

Nimeni nu garanteaza ca pozele vor fi in siguranta pentru totdeauna pe internet, insa publicarea lor in albume online are avantaje. Prietenii si familia le vad oricand, iar un instantaneu poate face inconjurul lumii. Secretul este sa stiti cum sa va protejati intimitatea.