Boagiu a facut aceste declaratii in contextul unei intrebari referitoare la faptul ca autoritatile romane anunta noi investitori straini insa numele lor sunt tinute secret.

"Nu exista secrete. Eu va dau un exemplu pe care il cunosc foarte bine. De exemplu la Targu Mures, si-a anuntat IBM dorinta de a crea un parc tehnologic. Este o discutie care se poarta de la sfarsitul anului trecut", a explicat Boagiu.

Ea a spus ca a avut loc un schimb de terenuri anume pentru a oferi infrastructura necesara companiei IBM.

"Stiu foarte bine pentru ca noi sustinem aceasta investitie facand un schimb de terenuri pentru a crea, pentru a oferi infrastructura necesara pentru a veni investitorul strain", a spus Boagiu.

Ea nu a oferit detalii financiare si nici un termen de incepere a proiectului, insa a adaugat ca mai sunt si alti investitori interesati de Romania.

Ce afaceri deschid gigantii americani in Romania. Pana acum, au investit 1,1 mld. de euro

Intrebata daca decizia Nokia de a pleca din Romania este un esec al actualei guvernari, Boagiu a spus: "Depinde cine vorbeste. Daca vorbeste opozitia, din punctul lor de vedere, da. Daca vorbim onest, in situatia economica in care ne aflam in acest moment, care nu este cea mai favorabila pentru niciun stat, orice companie este libera sa decida unde isi desfasoara activitatea".

Boagiu a spus ca Nokia a primit din partea autoritatilor toate conditiile si s-a raspuns tuturor solicitarilor pe care aceasta companie le-a formulat.

"Este o decizie strict manageriala pe care nu ai cum s-o opresti. Compania exista ca sa faca profit", a spus ea.

Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Plecarea Nokia sau lectia dura a globalizarii. Romania duce un razboi pentru investitii, in care banul dicteaza VIDEO

Pleaca Nokia, vine Bosch. Autoritatile cauta solutii de angajare pentru oamenii ramasi pe drumuri VIDEO