"Documentarea celor peste 3.000 de limbi si dialecte care sunt pe cale de disparitie este o etapa importanta in conservarea diversitatii culturale, in aducerea unui omagiu cunostintelor ramase de la stramosii nostri si in oferirea unui suport tinerilor", a transmis Google.

"Tehnologiile pot veni in sprijinul acestor eforturi, ajutand oamenii sa creeze inregistrari de calitate inalta a limbajului stramosilor lor, adesea ultimii vorbitori ai acestor limbi, punand in contact comunitatile disparate cu mediile sociale si facilitand invatarea limbilor", au mai spus reprezentantii companiei IT.

Grupul de internet vrea sa cedeze "in cateva luni" gestionarea acestui site unui laborator universitar - Institutul pentru tehnologie si informatii despre limbi straine de la Universitatea din Michigan de est - si Consiliului cultural al primelor populatii.

Google a precizat ca acest proiect beneficiaza de finantare din partea asociatiei sale caritabile Google.org si a invitat alte organizatii sa se alature acestei initiative.

Citeste si:

iLIKE IT: Google Trafic, disponibil si in Romania. Verifica ONLINE cat de aglomerat este drumul tau