Din acest motiv este dureros pentru executivii Microsoft sa vada ca proprii angajati sunt innebuniti dupa telefonul produs de Apple.

Directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer sugereaza indirect  care este parerea lui despre acest subiect. El da exemplul tatului sau care lucra la Ford iar toata familia lui conducea doar acesta marca.

Oficialul Microsoft a avut o reactie foarte sugestiva in toamna anului trecut, atunci cand la o intrunire a angajatilor, unul dintre acestea a incercat sa-i faca o poza utilizand un iPhone. Steve Ballmer i l-a smuls din mana, l-a pus jos si s-a prefacut ca il calca in picioare. Si asta in fata a mii de angajati Microsoft.

Potrivit unor estimari, peste 10% dintre angajatii Microsoft folosesc iPhone. Multi dintre acestia se feresc sa fie vazuti de catre sefi cu iPhone-ul, drept pentru care gasesc tot felul de solutii, carcase, tocuri, huse care sa schimbe fata telefonului pentru a fi mai greu de recunoscut.

Pe de alta parte, angajatii Apple sunt devotati produselor companiei la care lucreaza. Probabil, au si de ce! Facand un sondaj printre angajati, concluzia a fost ca nimeni nu-si aducea aminte sa vada vreun coleg folosind alt telefon decat iPhone.

iPhone detine 25,1% din piata americana de telefoane “inteligente”. Telefoanele care ruleaza programele Windows detin doar 15,7%.