Cartile electronice se vand mai bine decat cele traditionale! De unde le poti cumpara?
Iti place sa citesti in metrou, pe drumul spre casa sau in vacanta, insa biblioteca ta e plina de carti si nu mai ai loc de altele? Atunci ai o solutie: cartile electronice. Sunt usor de incarcat pe un dispozitiv electronic, iar marii retaileri online spun ca, la nivel mondial, vanzarile cartilor electronice le-au depasit deja pe cele traditionale. Rezultatul: s-au ieftinit considerabil.
Cartile electronice au un atu economic clar intr-o economie de piata tot mai subreda, atunci cand iti dramuiesti fiecare ban, dar nu vrei sa renunti la placerea de a citi: sunt mai ieftine decat cele tiparite, iar disponitivele cu care poti citi astfel de publicatii au "invadat" si piata romaneasca.
Daca cei de la Amazon spun ca la fiecare 150 de carti electronice se vand 100 de exemplare tiparite, excluzandu-le pe cele descarcate gratuit, Romania este inca departe de aceasta performanta. Analistii spun ca in ultimele doua luni s-au vandut doar 300 de astfel de carti. Iar daca cifra pare mica, exista doua explicatii: oferta este inca limitata, iar cei mai multi isi cumpara carti de pe site-urile straine, unde cel mai ieftin exemplar costa doar 0.99 de centi. In aceleasi timp, o carte achizitionata din magazinele romanesti ajunge si la 30 de lei.
De unde iti iei carti online
Poti cumpara carti de la editura Nemira sau de la Humanitas.
Exista si site-uri de unde poti descarca anumite carti gratuite. De exemplu, pe www.digitalbookindex.org gasesti 140.000 de exemplare. Iar temele cartilor sunt din cele mai diverse: de la economie, la arta medievala sau literatura universala.
Iar pe www.ebooksread.com gasesti opere "la liber" scrise de William Shakespeare sau romane ale lui Oscar Wilde. Cartile pot fi descarcate in forma PDF sau TXT. Si nu ai cum sa te plictisesti, gasesti aici peste 240.000 de titluri.
Un alt exemplu este site-ul www.free-ebooks.net. Aici gasesti carti de economie, iar cititoarele pasionate de sfaturi de beauty, sanatate sau de astrologie au de unde alege.
Carti gratuite mai gasesti si aici. Iar daca te-ai convins si vrei sa comanzi, ai zeci de exemplare de beletristica sau de istorie si filosofie.
Toate cartile pe care le descarci vin in formate de tipul PDF, TXT sau HTML, in functie de ereaderul pe care il ai. Insa majoritate sunt PDF-uri.
Cele mai multe carti pot fi gasite chiar pe site-ul Amazon, cel mai mare retailer online. Ai la dispozitie peste jumatate de milion de carti electronice.
Care este cel mai ieftin ereader
Cele mai ieftine cititoare de carti electronice costa in jur de 380 de lei. Ereaderul este usor decat o carte, dar incapator pentru 3.500 de volume. Paginile se dau printr-o apasare de buton, iar bateria tine o luna. Mai mult, majoritatea folosesc tehnologia e-ink. Asta inseamna ca lumina ecranului este similara celei naturale, iar ochii nu iti obosesc.
La eMAG gasesti ereaderul Seriuox la 499 de lei. Un Kindle costa 699 de lei. Poti sa cumperi un Kindle si de pe Amazon, aici costa doar 139 de dolari (430 de lei), insa trebuie sa iei in calcul si transportul.
Cei de la Evomag au in oferta un ereader Prestigio la doar 381 de lei. In schimb, daca vrei un cititor romanesc vei da 631 de lei pe cel de la Evolio.
Si la PCFun gasesti cititoare ieftine, la doar 392 de lei.