Facebook ar putea fi nevoita, din aprilie 2012, sa inceapa sa publice raportari similare celor efectuate de companiile listate le bursa, in urma interesului ridicat al investitorilor pentru actiunile companiei, potrivit documentelor Goldman Sachs, al caror continut a fost dezvaluit Reuters de catre mai multe surse.

Situatia ar putea conduce la mult-anticipata oferta publica initiala a Facebook, insa nu exista nicio garantie ca reteaua de socializare va incepe sa vanda actiuni publicului doar pentru ca raporteaza ca o companie listata.

Potrivit documentelor prezentate de Goldman Sachs potentialilor investitori, Facebook a avut un profit net de 355 milioane de dolari in primele noua luni ale anului trecut, la venituri de 1,2 miliarde de dolari, a declarat pentru Reuters o sursa care a avut acces la discutii.

Goldman a inceput joi sa ofere investitorilor, in persoana, un memorandum de plasament privat de 101 de pagini pentru actiuni Facebook de 1,5 miliarde de dolari, a aratat aceeasi sursa, adaugand ca a primit separat, in calitate de client al bancii, un raport financiar de sase pagini care cuprinde informatii despre compania de socializare.

Goldman Sachs a investit recent 450 milioane de dolari la Facebook, evaluand compania la 50 de miliarde de dolari, si a incheiat un acord cu reteaua de socializare pentru a plasa actiuni de 1,5 miliarde de dolari catre cei mai bogati clienti ai bancii.

In documentele Goldman Sachs se precizeaza ca numarul actionarilor Facebook ar putea depasi 500 in acest an, potrivit unei alte surse care a primit memorandumul, si ca firma ar putea incepe sa publice rapoarte financiare pana in aprilie 2012. Autoritatile americane impun companiilor cu mai mult de 499 de actionari sa raporteze public rezultatele si alte date relevante.