Intre mesajele postate se strecoara prea multe cuvinte urate sau injuraturi. In prima dezbatere organizata pe aceasta tema, si alesii, dar si reprezentanti din invatamant au fost de acord ca, de la trei sau patru ani, copiii sunt prea mult expusi acestor mesaje.

"Au tot felul de injuraturi, nu traditionale. Vorbesc cu tine si nu intelegi in ce limba te injura", spune vicepresedintele Federatiei Educatiei Nationale, Vasile Pestritu.

Si nu doar atat. Psihologii spun ca, mai ales la copiii mici, aceste cuvinte lasa urme adanci. Eliminarea cuvintelor murdare ar echivala si cu o curatare a mentalitatilor, sunt de parere reprezentatii bisericii.

Alesii cred ca problema tine de educatie, dar pana se va rezolva se gandesc sa puna la punct un cod de conduita pentru mediul virtual sau poate chiar o lege.

De eliminarea expresiilor triviale n-ar trebui sa se ocupe CNA-ul, ci furnizorii de Internet sau administratorii de site-uri. Prin codul etic ei ar putea fi nevoiti sa instituie filtre pentru eliminarea injuraturilor sau interzicerea IP-urilor de pe care sunt postate. Acest lucru este insa tehnic imposibil, spun ei.

Parlamentarii care au initiat dezbaterea se vor intalni si cu reprezentatii presei si ai furnizorilor de Internet.