Strachman, cunoscut de clientii sai drept "Big Hy", a facut sute de mii de copii dupa filme celebre de la Hollywood, precum "The Hangover/Marea Mahmureala" sau "Grand Torino" si le-a facut cadou soldatilor americani, scrie International Business Times, preluat de Mediafax.

Multi s-ar gandi ca batranul este considerat un inamic de producatorii americani de filme, insa el nu a primit inca nicio notificare in acest sens. Pentru batran, activitatea de piratare este doar o incercare de a-si ocupa timpul dupa moartea sotiei, survenita in 2003.

Hyman Strachman este constient de faptul ca incalca an mod repetat regulile, insa nu se teme ca ar putea fi condamnat. El a inceput sa pirateze filmele si le-a trimis soldatilor americani din Irak si Afganistan, dupa ce acestia s-au plans ca nu au destule DVD-uri pentru a-si ocupa timpul liber.

"Nu este corect ceea ce fac eu, dar o fac. Probabil ca daca as fi mai tanar, as petrece ceva timp la inchisoare", spune batranul, care este veteran de razboi.

Strachman admite ca nu a copiat niciodata un DVD cumparat de la magazin. El cumpara copii cu filme deja piratate, cu 5 dolari bucata, si le copiaza la randul lui. Ulterior, a gasit un dealer specializat an astfel de DVD-uri si a investit 400 de dolari intr-un duplicator de DVD-uri, cu care reuseste sa faca sapte copii odata. Pentru serviciile sale batranul nu primeste nicio recompensa financiara.

In ciuda faptului ca pachetele sale cu DVD-uri pot ajunge si peste trei luni la destinatie, soldatii sunt extrem de multumiti si ii trimit lui Hyman scrisori si emailuri de multumire.