Smartphone-ul a fost lansat oficial in sapte tari vineri, insa, nu a ajuns in mod oficial in sudul Chinei, dar retailerii deja au pus in vanzarea cateva unitati, in mare parte importate din Australia si Japonia.

Astfel, pretul telefoanelor a fost unul pe masura, ele costand intre 1.300 si 1.500 de dolari pe piata neagra. In functie de memorie, pretul acestora este de 199 pana la 399 de dolari in SUA, cu un contract pe doi ani incheiat cu unul dintre operatorii telecom.

Unul dintre retailerii care au adus telefoanele pe piata chineze spune ca au vandut 100 de bucati, iar multi au cumparat cate 10 pentru a le revinde la randul lor. Chiar si asa, reprezentantul magazinului recunoaste ca pasionatii de gadgeturi erau mult mai impresionati la lansarea iPhone 4.

Cel mai nou telefon Apple va fi pus in vanzare in alte 22 de tari pe 28 octombrie, insa dealerii din Hong Kong vor mai trebui sa astepte pana la finele anului pentru a-l vinde oficial.

Exista si persoane care au vrut sa faca un business din aceasta lansare. Publlicatia chineza Apple Daily News scrie ca un chinez a cheltuit 110.000 de dolari pentru 82 de smartphone-uri.

Citeste si

Cliseele din filmele de groaza, reinventate in economie. Cum se prabuseste o banca atunci cand seful ei insista ca e solida

Imaginea dezolanta a bogatiei. Cine stinge lumina in cazinourile din Las Vegas FOTO