Steve Jobs a pretins intotdeauna ca sistemul de operare Apple este cel mai securizat. Realitatea a pretins insa mereu altceva, OS X fiind mereu primul care a cedat la concursurile de hacking.

Un expert de securitate intentioneaza sa dezvaluie cum a descoperit 20 de vulnerabilitati existente inca din ziua 0 in Mac OS X. Acestea sunt omniprezente. Atat in programe inchise (Adobe Flash, Preview) cit si in elemente open-source (webkit, libz) exista vulnerabilitati care pot permite unui hacker sa controleze computerul-tinta.

Detalii despre cum pot fi exploatate aceste vulnerabilitati vor fi expuse saptamana viitoare la conferinta de securitate CanSecWest in Canada. Miller a descoperit slabiciunile prin Fuzzing, un proces care inseamna bombardarea aplicatiei cu date corupte. Prezentarea lui se numeste O analiza a fuzzing-ului a 4 produse cu 5 randuri in Python.

Conform expertului de securitate, sistemele Apple sunt in siguranta, dar nu sigure. Acest fapt este o consecinta directa a faptului ca hackerii nu se preocupa cu produsele Apple datorita numarului relativ mic de utilizatori, deci de potentiale beneficii. Avand insa in vedere cresterea cotei de piata a produselor companiei din Cupertino, atunci cand interesul lor va fi captat, consecintele vor fi grave.