Au, n-au bani, romanii dau iama la electronice in format 3D. VIDEO
Multi au dat deja peste 100 de milioane de lei vechi pentru un televizor care foloseste aceasta tehologie, chit ca nu prea au la ce sa se uite. Culmea este ca in tot acest timp, vanzarile pentru bunurile de folosinta indelungata iesite din moda au scazut cu 25%.
Romanul se extaziaza usor si ar vrea sa cumpere tot ce-i nou pe piata. Asa ca producatorii de tehnologie 3D le-au prins slabiciunea si se bat in televizoare, camere video sau aparate foto.
"Din martie si pana acum am reusit sa scoatem aparatul foto, camera video, continut 3D pe internet", spune Alexandru Minea, director comunicare al unui producator IT.
"De la luna la luna, cererea este aproape dubla", arata Madalin Ilie, managerul unui retailer de produse IT.
Ce nu stie omul este ca investitia in realitatea virtuala e de fapt costisitoare. De pilda, tot sistemul pentru jocurile 3D ajunge la 2.000 de euro, iar un televizor cu diagonala de 127 de centimetri se vinde cu 3.000 de euro. Laptopul, proiectorul, aparatul foto sau camera video 3D fac impreuna alte cateva mii.
Ca sa platiti mai putin, puteti improviza o camera de filmat 3D, daca respectati distanta de 8 centimetri intre cele doua obiective alaturate. Rezultatul nu este, insa, acelasi.
Nu mai punem la socoteala faptul ca in cazul televizoarelor sunt inca putine filme sau documentare in format 3D pe piata. Chiar si asa, cei care tin mortis sa cumpere ultimele noutati au rabdare si doua luni ca sa le fie livrat produsul dorit.