Incidentul s-a petrecut dupa ce reprezentantii cunoscutei companii au anuntat ca nu vor mai lansa iphone 4S vineri, asa cum anuntasera, noteaza Reuters.

Majoritatea clientilor implicati in incident au asteptat peste noapte, in fata magazinului, la temperaturi de sub zero grade, lansarea smartphone-ului  iPhone 4S, si s-au revoltat cand angajatii Apple au anuntat ca nu vor mai da drumul vineri la vanzarea modelului.

Ulterior, Apple a anuntat ca a blocat temporar toate vanzarile retail ale celui mai nou model iPhone in China, pentru a asigura siguranta angajatilor si clientilor, din moment ce lansarea modelului a atras atat de multi clienti in fata magazinelor.

Telefonul este insa disponibil online, prin partenerii Apple din China. Multimea a inceput sa se impinga cu agentii de paza in jurul orei locale 07:00, cand un angajat cu o portavoce le-a spus clientilor ca ar trebui sa plece acasa, deoarece iPhone-ul nu mai avea sa se lanseze vineri.

Politia a retinut mai multe persoane, iar pe internet au aparut poze cu un barbat care impartea oua in multime la scurt timp inainte de izbucnirea scandalului. "Suferim de frig si foame! Au spus ca nu ne vor mai vinde. De ce?! De ce?!", a strigat un client nemultumit la Reuters Television.

"Stau la coada de la 11:00 noaptea, iar piata este plina ochi chiar dincolo de linia de bodyguarzi. Pe la 05:00 dimineata, multimea din piata a spart cordonul de agenti, iar linia a disparut cu totul. Toata lumea se batea, mai multe persoane au fost ranite. Politia a inceput pur si simplu sa loveasca oamenii. A fost o bataie generala", spune un alt client care a asteptat in zadar lansarea iPhone 4S.

Produsele Apple sunt foarte populare in China, iar potrivit martorilor multi dintre cei implicati in incidentul de vineri dimineata pareau speculatori, veniti sa cumpere cat mai multe telefoane pentru a le revinde la suprapret.

Agentia de presa Xinhua sustine ca cel putin 1.000 dintre cei care au stat la coada erau angajati de speculatori. In jurul pranzului, magazinul respectiv era inca inchis, inconjurat de un cordon de 50 de politisti.

La celalalt magazin Apple din Beijing, vanzarile au decurs normal vineri dimineata, dar stocul noului model a fost epuizat in doua ore. De altfel, Apple a anuntat ca intreg stocul de telefoane iPhone 4S pregatite pentru lansarea in China s-a epuizat.

Citeste si:

Google joaca murdar in razboiul cu Facebook. Greseala pentru care Mark Zuckerberg plateste scump

Cea mai asteptata tableta din lume, lansata la expozitia de tehnologie din Las Vegas. Costa 70 de lire FOTO