Daca un cumparator doreste un model "mai veritabil", care sa semene intr-o masura mai mare cu modelul original al Apple, trebuie sa plateasca de patru ori mai mult, circa 800 de yuani, potrivit comerciantilor dintr-o piata de telefoane mobile din Shanghai, citati de cotidianul local Daily Express.

"Uitati-va aici. Nu e acelasi lucru cu cele de 300-400 de yuani", a spus unul dintre vanzatori, indicand un telefon de 850 de yuani.

Copia "hiPhone 5" este bazata pe imagini "scapate" in presa ale modelului iPhone 5, care urmeaza sa fie lansat de Apple. Smartphone-ul chinezesc este mai subtire si are colturi mai putin rotunjite comparativ cu modelul iPhone 4, aflat deja pe piata. Copia este foarte usoara, aproape ca o jucarie din plastic, la fel ca majoritatea telefoanelor mobile piratate, potivit cotidianului.

Apple pregateste o noua lovitura pentru Nokia. Afla totul despre surpriza lui Steve Jobs. FOTO

Statele occidentale au criticat repetat China pentru incalcarea la scara larga a drepturilor de proprietate intelectuala, dar bunurile piratate, de la ceasuri de firma la genti si software, pot fi gasite usor in magazine.

In luna iulie un blogger american a starnit o adevarata furtuna in presa dupa ce a postat poze cu un fals magazin Apple, din Kunming, care vindea insa produse originale ale grupului, intre care si iPhone-uri. Reuters a descoperit, de asemenea, in China un magazin identic cu cele ale retailerului suedez de mobila Ikea.

Apple, care urmeaza sa lanseze in cateva luni ultima versiune a iPhone 5, a vandut 20,34 milioane de telefoane iPhone in ultimul trimestru, nivel record, chiar daca cel mai nou model a fost introdus pe piata in urma cu peste un an.

Sursa foto: Solonomi.com

Citeste si

Francul nu se mai opreste. La Bucuresti, a atins un nou record, desi Elvetia a luat alte masuri pentru deprecierea monedei

CE va putea cere Spaniei sa ridice restrictiile pentru lucratorii romani