Compania a comandat componente cheie pentru un iPhone nou cu scopul de a lansa noua generatie pana sfarsitul lunii septembrie, potrivit mai multor persoane familiare cu situatia. Sursele spun ca noul iPhone este asteptat sa fie similar cu actualul iPhone 4, dar mai subtire si mai usor si cu o camera foto de opt megapixeli.

Una dintre surse sustine ca noul iPhone va rula pe cipurile Qualcomm. iPhone 4 foloseste chipurile de la o fosta divizie a companiei germane Infineon Technologies AG, care este detinuta in prezent de Intel. Oficialii Apple au refuzat sa comenteze datele, scrie Ziarul Financiar.

Zvonurile privind aparitia noii versiuni a iPhone-ului, produsul care a adus cele mai multe venituri pentru Apple, s-au inmultit dupa ce compania a ales sa nu dezvaluie un nou model de smartphone la conferinta anuala a dezvoltatorilor care a avut loc la inceputul lunii iunie, asa cum a facut in trecut.

Apple a declarat la acel moment ca noua versiune a sistemului de operare mobil, iOS 5, va fi disponibila din toamna. Acest lucru a alimentat speculatiile ca ultima generatie de iPhone va fi introdusa in acelasi timp.

O persoana informata cu privire la planurile Apple a spus ca firma americana initial a planuit sa lanseze urmatorul iPhone in aceasta vara, dar dispozitivul nu a fost terminat la timp.

Citeste mai mult pe www.zf.ro