iPhone5 va avea un procesor mai rapid decat iPhone4, insa in ceea ce priveste aspectul, acesta va fi asemanator cu actualul smartphone, sustin sursele.

Potrivit celor de la China Times, noul model va avea un ecran tactil de patru inch si va fi rezistent la zgarieturi. Noutatea vine insa cu o antena dintr-un material mai performant, avand in vedere problema pe care o are actualul smartphone cu semnalul.

Mai multi utilizatori au reclamat faptul ca mobilul ramane fara semnal atunci cand vorbesc la el. In ceea ce priveste raspunsul reprezentantilor Apple, acesta a fost urmatorul: "Folositi o husa de telefon", replica taxata de fanii companiei.

In presa internationala circula zvonuri privind infatisarea noului model de iPhone. Acesta ar putea fi transparent, ceea ce ar reprezenta o noutate pe piata telefoanelor mobile. Vezi aici cum ar putea arata varianta transparenta a celui mai popular smartphone din lume.

Citeste si

Apple va scoate pe piata iPhone4 alb, la zece luni de la lansarea telefonului

Greseli care i-au costat milioane. Ce esecuri au avut Bill Gates si Steve Jobs in afaceri?

Printre furnizorii care vor participa la productia noului model se numara producatorul de camere digitale Largan Precision, cel de ecrane touch Wintek Corp si gigantul taiwanez Foxconn, care se ocupa de carcase pentru mobile.

Cele trei companii vor incepe productia in iulie sau august, inainte de a livra componentele pentru asamblare catre Hon Hai Precision Industry, cea mai mare organizatie din grupul Foxconn.

Reprezentantii Apple nu au fost disponibili pentru comentarii, scrie Reuters.

iPhone este unul dintre cele mai populare produse ale Apple, peste 16 milioane de smartphone-uri fiind vandute in ultimul trimestru al anului trecut.

Modelul actual, iPhone 4, a fost lansat pe piata de directorul general al Apple, Steve Jobs, in iunie 2010.