Specialistii in resurse umane sustin ca, daca in dezvoltarea de software, Romania a luat startul mai tarziu decat celelalte tari, in domeniul aplicatiilor pentru iPhone, iPad sau pentru sistemele de operare aparute in ultima perioada, piata locala se dezvolta odata cu cea internationala.

Acest domeniu are un potential imens de dezvoltare in urmatoarea perioada, ceea ce va antrena si crearea unui numar considerabil de locuri de munca. Fata de anul trecut, oferta de joburi vacante pentru astfel de specialisti este de trei ori mai mare si ne astepam ca aceasta sa creasca in viitor”, a explicat Dragos Gheban, organizator al targului de joburi Angajatori de Top.

Potrivit acestuia, daca la editia din octombrie a targului, doar o companie de IT a venit cu o oferta de acest gen, in acest an, 6 companii au scos la concurs posturi pentru specialisti programatori in sisteme pentru smartphone-uri, ceea ce a reprezentat aproximativ 20% in oferta totala de joburi din IT.

Vezi AICI oferta de joburi!

Alte anunturi de angajare gasesti AICI!

O alta activitate pentru care companiile fac angajari in domeniul IT in Romania este asa-numitul cloud computing. Mecanismul presupune o retea de servere folosite de companii pentru stocarea datelor, dar si pentru calcul sau programare, care poate fi folosita de toata lumea, din oricare colt al lumii.

Acest mecanism de cloud computing se dezvolta din ce in ce mai bine in Romania, in conditiile in care duce la economii imense pentru companii, prin reducerea personalului in departamentele proprii de IT si prin exteranlizarea acestui serviciu. Iar Romania este una dintre tarile alese in care sa se dezvolte astfel de retele datorita specialistilor bine pregatiti”, a explicat Gheban.

Potrivit acestuia, Microsoft este una dintre companiile care face recrutari pentru astfel de pozitii.

Vezi AICI oferta completa de angajare de la Microsoft!

Din oferta de joburi disponibila pentru absolventi sau tineri specialisti cu maximum 5 ani de experienta, mai mult de o treime din posturi se adreseaza specialistilor in IT.

Alte domenii in care poti sa-ti gasesti un job in aceasta perioada sunt inginerie (13% din oferta), outsourcing (14%) sau industrie alimentara si retail (15%).

Iar daca nu ai ajuns la targul de joburi Angajatori de Top, pentru a lua legatura direct cu reprezentantii companilor angajatoare, iti poti depune CV-ul si online pe site-ul evenimentului.

Pana pe 9 mai, pe site-ul www.hipo.ro, mai sunt disponibile 2.250 de pozitii in cele peste 90 de companii care au fost prezente si la targ.

Vezi topul oraselor in care sunt disponibile cele mai multe locuri de munca vacante!