La aproape un an de la lansarea primei variante a gadget-ului, care a fost un succes rasunator si a creat o noua piata inundata acum de concurenti mai mult sau mai putin intarziati, investitorii vor urmari atent vanzarile iPad 2, care se lanseaza mai intai in exclusivitate pe piata americana.

Apple spera sa repete succesul din aprilie 2010, cand mii de fani au stat la cozi pentru a cumpara gadget-ul, la acea vreme un concept proaspat si inovator.

Vezi si Lansarea iPad 2 ieftineste prima versiune a gadgetului. Cat costa acum un iPad?

iPad 2 nu reinventeaza piata tabletelor

Cea de-a doua versiune a tabletei este mai subtire, mai usoara, mult mai rapida si are doua camere care faciliteaza video chat-ul.
Obiectivele iPad 2 sunt insa clare: prima versiune s-a vandut in 300.000 de exemplare in prima zi de la lansare, 500.000 in prima saptamana si a atins pragul de un milion de unitati in 28 de zile.

De unde iti poti cumpara iPad 2

Tinand cont ca noul model va fi disponibil la lansare in mult mai multe magazine decat cel original, pragurile amintite ar trebui sa fie depasite cu usurinta, iar investitorii vor fi dezamagiti de un esec in acest sens. Pe langa cele 200 de magazine Apple din Statele Unite, iPad 2 va fi disponibil incepand de vineri la AT&T, Verizon Wireless, Best Buy, Target si Wal-Mart.

Vezi si iPad, iPad, iPad! Se pregateste lansarea iPad 3?

Spre deosebire de lansarea de anul trecut, Apple nu a acceptat precomenzi inainte de lansare, deci oricine vrea sa aiba iPad 2 din prima zi trebuie sa mearga la magazin. Apple mizeaza ca formarea unor cozi interminabile ar putea creste popularitatea si cererea gadget-ului.

Cand vine iPad 2 in Romania

Lansarea internationala va avea loc pe 25 martie in 26 de tari, insa clientii din Romania vor fi nevoiti sa se orienteze catre state din apropiere precum Ungaria, Cehia sau Polonia, deoarece data la care tableta va intra pe piata romaneasca nu este cunoscuta in prezent.

Chiar si asa, reprezentantii magazinelor online de la noi spun ca aceasta ar putea ajunge in maximum doua saptamani de la lansarea ei pe piata externa.