Apple acuza incalcarea a opt patente pe care le detine, iar plangerea actualizeaza o lista de 17 dispozitive Samsung pentru care compania americana a cerut, in februarie, interzicerea comercializarii in SUA, potrivit portalului The Verge, citat de Mediafax.

Potrivit unui document transmis tribunalului, Apple numeste "cel putin 21 de noi smartphone-uri, playere media si tablete lansate de Samsung incepand din august 2011 pana in august 2012". Lista Apple contine 22 de produse, potrivit The Verge.

Unele dintre acestea au facut si obiectul procesului abia incheiat, insa sunt nominalizate de Apple pentru incalcarea altor patente.

Cele noi patru produse Samsung pe care Apple vrea sa le opreasca de la vanzare sunt: doua modele Galaxy S III, Galaxy Note si Galaxy Note 10.1. Apple a incercat sa interzica vanzarea in SUA a Galaxy S III si in iunie, inainte de lansarea smartphone-ului, insa judecatorul nu a acceptat din cauza unor probeleme legate de program.

Multe din produsele pentru care Apple a obtinut deja oprirea vanzarii nu mai sunt pe piata, iar cele care sunt nu vor putea fi interzise decat cel mai devreme din decembrie.

Lista produselor Samsung despre care Apple sustine ca ii incalca patentele: Galaxy S III, Galaxy S III (Verizon), Galaxy Note, Galaxy S II Skyrocket, Galaxy S II Epic 4G Touch, Galaxy S II, Galaxy S II (T-Mobile), Galaxy S II (AT&T), Galaxy Nexus, Illusion, Captivate Glide, Exhibit II 4G, Stratosphere, Transform Ultra, Admire, Conquer 4G, Dart, Galaxy Player 4.0, Galaxy Player 5.0, Galaxy Note 10.1, Galaxy Tab 7.0 Plus si Galaxy Tab 8.9.

Apple si Samsung se judeca in 30 de procese pe 4 continente privind patente pentru tehnologii folosite in constructia, designul si interfata smartphone-urilor si tabletelor PC. Intre cele doua companii a luat nastere o rivalitate dura pe piata telefoanelor "destepte", dominata de produsele Samsung si de iPhone, in timp ce compania sud-coreeana ramane unul dintre cei mai importanti furnizori de componente electronice pentru Apple, in principal chip-uri de memorie si microprocesoare, in baza unor contracte de mai multe miliarde de dolari.