Printr-o ordonanta de uregenta aprobata in sedinta de miercuri, Guvernul a decis eliberarea de catre Ministerul Apararii Nationale a benzilor de frecvente radio 830-862 MHz, 1747,5-1785 MHz, 1842,5-1880 MHz si 2500-2690 MHz. Benzile de frecventa vor trece din gestionarea ministerului in cea a Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, in vederea acordarii dreptului de utilizare a acestora pentru furnizarea de servicii de comunicatii electronice mobile de banda larga.

Reorganizarea utilizarii benzilor de frecvente radio va presupune o serie de costuri generate de achizitia noilor echipamente si instalarea acestora, a aratat Guvernul.

Ministerul a evaluat costurile ocazionate de schimbarea destinatiei sau reorganizarea utilizarii benzilor de frecvente radio la 234,4 milioane euro.

ANCOM va plati, din bugetul propriu, 30 milioane euro catre Ministerul Apararii, in termen de 15 zile de la data aprobarii cheltuielii prin bugetul de venituri si cheltuieli, urmand ca restul fondurilor sa fie achitate din taxa de licenta pe care ANCOM o va incasa din licitatia de atribuire a celor patru licente.