"Luni, 17 septembrie, s-a incheiat si ultima runda suplimentara a licitatiei de spectru pentru alocarea frecventelor in benzile de 800, 900, 1.800 si 2.600 MHz, fiind astfel determinati ofertantii castigatori, blocurile generice castigate de fiecare, precum si preturile de baza pe care trebuie sa le plateasca acestia. Comisia anunta ca vineri, 21 septembrie si luni, 24 septembrie, se vor organiza cele 7 runde de alocare, cate una pentru fiecare categorie de frecvente", se arata intr-un comunicat al ANCOM.

In rundele de alocare se va stabili pozitia fiecarui bloc de frecventa castigat in benzile de 800, 900, 1.800 si 2.600 MH.

"Rundele de alocare urmaresc definirea modului in care frecventele concrete vor fi repartizate intre castigatori, iar obtinerea pozitiilor preferate in fiecare banda de frecvente se va realiza in urma oferirii unor sume suplimentare de catre participantii la licitatie", se spune in comunicat.

Operatorii care participa la licitatie sunt 2K Telecom (controlata de fratele lui Sebastian Ghita), Cosmote Romania, Orange Romania, RCS&RDS si Vodafone Romania.

ANCOM a scos la licitatie drepturile de utilizare a frecventelor in benzile de 800, 900, 1.800 si 2.600 MHz pentru furnizarea de servicii de comunicatii mobile – voce si date – pe o perioada de 15 ani. Calculata dupa costul de pornire al licentelor, valoarea licitatiei depaseste 700 milioane de euro.