Potrivit sursei citate, un smartphone foarte similar iphone-ului de la Apple, dar considerabil mai ieftin va fi lansat de catre gigantul web anul viitor.

Analistii de la Citigroup spun ca este acesta este “urmatorul pas logic din partea Amazon”.

Postrivit unor surse, noul gadget va avea ecranul mai mare decat al iPhone-ului si va avea incorporata o camera de 8 megapixeli.

Analistii Citigroup considera ca giganul de retail online dezvolta noul telefon in colaborare cu Foxconn International Holdings, cel mai mare producator de componente pentru telefoane mobile, cu care colaboreaza si Apple.

Este de asteptat, de asemenea, ca Hon Hai Precision Industry Co Ltd – un alt furnizor de componente pentru Apple, sa produca aparatul, care va fi vandut ulterior sub brandul Amazon.

Cu succesul pe care l-a avut in ultimii trei ani cu e-Readerul Kindle si cu Kindle Fire, care ar putea schimba ierarhiile pe piata tabletelor, lansarea unui smartphone este urmatorul pas logic pentru Amazon”, au explicat reprezentantii Citigroup.

Pretul unui smartphone de la Amazon ar putea fi cuprins undeva intre 150 si 170 de dolari.

Amazon a lansat Kindle Fire, tableta care concureaza iPad-ul. Ce cred analistii

De la celularul de peste 1 kg, la smartphone-urile de astazi. Evolutia telefoanelor mobile din 1973 si pana in prezent GALERIE FOTO