Daca ai o conexiune la internet, tot ce trebuie sa faci este sa instalezi aplicatia Skype pe laptop sau pe telefon si poti vorbi gratuit cu matusa sau unchiul plecati in stainatate!

Atentie insa, si ei trebuie sa foloseasca aplicatia Skype pe calculator sau mobil. Programul Skype functioneaza pe un calculator care are instalat Windows 2000, XP, Vista sau 7.

Daca insa, suni pe fix sau pe mobil, in 30 de tari, printre care Italia, Spania sau Belgia, vei plati 2,2 eurocenti pe minut (cu TVA).

In schimb, daca ai doar un verisor in Italia de exemplu, poti sa platesti un abonament lunar cu minute incluse. Astfel,  pentru 60 de minute vei plati 11,49 de euro (cu tot cu TVA). Dupa ce ramai fara minute, mintul te costa 19,2 eurocenti (cu TVA).

Vorbesti gratis cu Yahoo Messenger

O alta posibilitate este programul Yahoo Messenger pe care il folosesti ca sa chat-uiesti cu prietenii zi de zi. Insa poti sa-l folosesti si ca sa vorbesti gratuit cu prieteni. Pe acelasi principiu functioneaza si Google Talk sau aplicatia de la Microsoft.

Si cu Alonia poti vorbi gratuit prin internet. Daca insa vrei sa dai un telefon in strainatate, de exemplu Spania, Italia, SUA sau Canada, tariful pentru un minut incepe de la 2 eurocenti.

Cand suni de pe calculator in retelele de telefonie mobila sau fixa din strainatate trebuie sa cumperi credit, de minimum 5 euro. In schimb primesti un numar de telefon de Romania.

Poti da telefon direct din casuta de e-mail!

Daca vrei sa vorbesti cu cei din strainatate direct din casuta de e-mail, dai intre 9 si 21 de centi pe minut, in functie de destinatarul apelului. Tot ce trebuie sa faci e sa dai click pe butonul "Call phone" din adresa de Gmail, din partea de sus a listei de chat si sa introduci numarul de telefon.

Cartela preplatita sau minute incluse?

Operatorul RCS&RDS ofera o cartela preplatita de 5 euro, cu 300 de minute incluse. Poti consuma minutele pentru convorbiri in retelele mobile Digi din Romania, Italia si Spania si in reteaua fixa Digi Tel din tara.

La Orange, ai tarife ce incep de la 1,5 euro pe luna si 10 minute incluse pentru convorbiri cu persoanele dragi din Canada, Statele Unite ale Americii, Turcia sau Uniunea Europeana.

Facturile pentru telefon pot fi achitate online, cu cardul sau prin conturi online, cum ar fi cele PayPal.