Actiunile Apple au scazut cu 10%, de la recordul de 705,07 dolari, atins la jumatate lunii trecute. Titlurile companiei au inregistrat cea mai mare cadere pe bursa marti, aceasta fiind a patra sedinta consecutiva in care actiunile gigantului IT american se prabusesc.

Analistii intervievati de CNN Money spun ca aceasta ar putea fi o corectie naturala pentru actiunile care au avut o ascensiune brusca, de la 400 de dolari la peste 700 de dolari in doar 15 luni.

Cu toate acestea, investitorii au motive sa fie ingrijorati de faptul ca „Marul” ar putea fi mancat de un vierme din interior.

Primul dintre motive ar putea fi nemultumirile clientilor legate de Iphone 5, cele mai multe critici fiind aduse serviciului de harti. Multi dintre cei care si-au cumparat ultima varianta de iPhone s-au declarat total nemultumiti de aceasta aplicatie, ceea ce l-a determinat pe Tim Cook sa recunoasca eroarea si sa-si directioneze clientii catre rivalul Google. In acelasi timp, au aparut si zvonuri potrivit carora Steve Jobs nu ar fi permis niciodata lansarea unui produs cu atat de multe defecte.

Pe langa serviciul de harti, cea mai mare greseala facuta pe iPhone 5 este si aceea ca nu este compatibil cu celelalte accesorii de la Apple, utilizatorii fiind nevoiti sa cumpere si un adaptor special.

Prin urmare, nimeni nu este surprins de faptul ca actiunile Apple iau o pauza de crestere. Intrebarea este unde se vor opri din cadere.

Apple a dovedit acum ca nu este o companie minune si ca poate face si greseli. Investitorii sunt de acord ca Apple nu se poate mentine prea mult in top cu o alta varianta de iPhone, ci ca trebuie sa vina rapid cu altceva nou si inovativ, pentru a incita din nou Wall Street-ul.

Iar acest lucru ar putea fi ipad Mini, despre care se zvoneste ca ar fi urmatoul gadget pe care Apple il lanseaza luna aceasta. In orice caz, aceasta mini tableta va fi ceva de care Amazon ar trebui sa se teama, avand in vedere ca Apple ar putea stabili un pret sub cel cu care se vinde Kindle Fire, cea mai ieftina tableta la ora actuala.

Apple va da publicitatii urmatoarele rezultate financiare pe 25 octombrie, analistii estimand o crestere cu 25% a veniturilor fata de anul trecut, in conditiile unei cresteri cu 30% a vanzarilor.