Solutia pentru cei care vor sa-si plateasca impozitele catre stat on-line. Ce pasi trebuie sa urmeze
Cei care vor sa isi plateasca on-line darile catre stat sunt asteptati la primarie ca sa primeasca un cod si o parola. Desi le-ar fi extrem de usor si ar scapa repede de griji, romanii insista insa sa stea la cozi interminabile in sediile directiilor de taxe si impozite.
Exista desigur si restantieri. O treime dintre bucuresteni au ajuns in aceasta situatie si nu le pasa ca se vor trezi curand cu salariile blocate.
In sectorul 6 al Capitalei, numarul restantierilor la taxe si impozite este in crestere de la an la an. Peste 1.000 de somatii au fost trimise doar in ultima luna.
Oamenii risca sa li se blocheze conturile. Pentru inceput sunt vizati cei cu datorii vechi si mari. Iata exemplul unui barbat care a acumulat restante de peste 10.000 de lei.
Procedura e urmatoarea: Intai somatie, apoi adresa catre banca sau catre angajator si intr-un final blocarea conturilor.
Restantierii care nu sunt angajati si nu au venituri pot ramane fara bunuri. Asa s-a intamplat cu un barbat caruia i sa pus sechestru pe masina pentru ca nu si-a platit impozitul.
Si in sectorul 4 autoritatile au trecut la executarea datornicilor. In total peste 50 de mii de oameni au deja poprire pe salariu. Vorbim aici de o treime din locuitori.
Multi restantieri se plang ca nu au timp sa mearga la ghiseu. Tocmai de aceea, unele primarii si-au pus la punct sisteme electronice de plata. Foarte putine daca ne gandim ca sunt doar cateva zeci de sucursale modernizate in conditiile in care sunt 13.000 de localitati in Romania.
Cum se face plata: "Pentru a plati on-line prin ghiseul unic, contribuabili trebuie sa ajunga la directia de taxe si impozite, unde completeaza un formular si i se elibereza un user name si o parole. Cu ele se logheaza pe internet si pot plati"
Autoritatile anunta ca cei care platesc impozitul pe 2013 pana la sfarsitul acestei luni beneficiaza de o reducere de 10 la suta. Regula nu se aplica insa celor cu restante. Ei vor da din urma plus o penaliare de 2 la suta pentru fiecare luna de intarziere.
Mai multe despre:
#plati online#taxe si impozite
Pe acelasi subiect: