Keanu Reeves, interpretul personajului Neo in primele trei filme ale acestei francize SF, a spus ca a discutat cu Andy si Lana Wachowski, producatorii, regizorii si scenaristii seriei "Matrix", despre posibilitatea ca urmatoarele doua pelicule din franciza sa fie turnate cu ajutorul tehnologiei 3D.

Actorul a lasat sa se inteleaga, totodata, ca producatorii francizei "Matrix" se vor sfatui si cu James Cameron, regizorul filmului "Avatar".

Fratii Wachowski isi doresc foarte mult sa creeze "ceva ce nu a mai fost vazut vreodata" pe marele ecran si "sa revolutioneze cu adevarat" genul filmelor de actiune, a mai mentionat Reeves.

Inainte de a incepe sa filmeze cele doua lungmetraje, Andy si Lana Wachowski trebuie sa finalizeze mai intai proiectul lor actual, lungmetrajul "Cloud Atlas".

Primele trei filme din seria "Matrix" - "Matrix" (1999), "Matrix - Reincarcat" (2003) si "Matrix - Revolutii" (2003) - au generat incasari totale de 1,6 miliarde de dolari pe plan mondial.

Keanu Reeves s-a consacrat la Hollywood cu personajul Neo din trilogia SF "Matrix". Alte roluri importante sunt cele din filmele "Dragoste si moarte in Idaho" (1991), alaturi de River Phoenix, "Pact cu diavolul" (1997), alaturi de Al Pacino, precum si "Speed - Cursa infernala" (1994) si "Constantin" (2005).

In ianuarie 2005, Reeves a fost recompensat cu o stea pe celebrul Walk of Fame de la Hollywood.

Printre cele mai recente roluri ale starului american se numara cel din filmul SF "Ziua in care Pamantul se opri", dar si cel din "Vietile secrete ale Pippei Lee/ The Private Lives of Pippa Lee", regizat de Rebecca Miller, in care joaca alaturi de Robin Wright.