Titanic a fost lansat in 1997 si a avut un succes urias la public si a detinut timp de foarte multi ani recordul la incasari. Versiunea 3D a acestui lungmetraj va aparea pe marile ecrane pe 6 aprilie 2012, au spus reprezentantii Paramount Pictures, Twentieth Century Fox si Lightstorm Entertainment.

Pe 6 aprilie se implinesc 100 de ani de la data la care celebrul pachebot si-a inceput prima si totodata ultima lui calatorie, pornind pe 10 aprilie 1912 din portul britanic Southampton.  

„Exista o intreaga generatie care nu a vazut niciodata filmul «Titanic» asa cum a fost facut acest film pentru a fi vazut, pe marele ecran. Iar acesta va fi un «Titanic» asa cum nu l-ati vazut niciodata inainte, remasterizat digital cu 4K (rezolutie) si convertit in format 3D, a afirmat James Cameron.

"Cu puterea lui emotionala intacta si cu noile imagini mai puternice ca niciodata, acest film va reprezenta o experienta de proportii epice pentru fanii lui, dar si pentru spectatorii care il vor vedea pentru prima oara", a adaugat cineastul canadian.

Celebrul Titanic,  cu Leonardo DiCaprio si Kate Winslet in rolurile principale, a castigat 11 premii Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" si "cel mai bun regizor" (James Cameron).

Productia a fost depasita la incasari abia anul trecut, de blockbusterul 3D Avatar, regizat de acelasi James Cameron. Avatar a obtinut incasari totale de 2,7 miliarde de dolari.