Antonescu a spus ca toti parlamentarii celor trei partide din opozitie, fara exceptie, se vor retrage din "activitatea uzuala" a Parlamentului in toate formele.

El a precizat ca senatorii si deputatii PSD, PNL si PC isi vor pastra "mandatul si dreptul de vot" pe care sa le activeze "in situatii de maxima importanta".

Antonescu a mentionat ca astfel de situatii sunt legate de "chestiuni care pot sa ofere solutii crizei politice", referindu-se la decizii, hotarari sau legi privitoare la alegerile parlamentare anticipate, motiune de cenzura, suspendarea actualului presedinte, modificarea legislatiei electorale.

"Protestul nostru este intemeiat pe atitudinea de pana acum si mai ales din aceste zile a puterii, care nu doreste sa ia act in fond de caracterul major al nemultumurilor publice, nu doreste sa dialogheze pentru cautarea unei solutii politice, incearca sa traga de timp si sa pacaleasca inca odata alegatorii romani, incearca sa mituiasca pe ultima suta de metri alegatorii romani", a spus liderul PNL.

Acesta a precizat ca durata acestui protest este "pana la alegeri", anticipate sau nu, ori pana la momentul in care s-ar putea ajunge la un acord oficial putere-opozitiei in vederea alegerilor anticipate, acord care ar trebui transpus in realitate printr-un vot in Parlament.