Acest stil de lucru, permis de mai puţin de un an la noi, are avantajele şi dezavantajele lui. Patronii spun că uneori salariaţii dau mai greu randament şi nu respecta termenele de predare a proiectelor.

Alexandra are 24 de ani şi este programator la o companie IT din Constanța. E mulţumită că lucrează de acasă.

Alexandra, programator: "Pot să-mi împart munca aşa cum vreau. Dacă vreau să plec pentru o oră, în loc de pauză de masă să-mi rezolv cealaltă treabă şi să stau în plus. Un dezavantaj ar fi că uneori am nevoie ca cineva să-mi explice la calculator față în faţă, iar prin whatsapp sau call-urile de pe PC e o diferenţă majoră."

Raluca este traducător pentru o agenţie şi preferă să nu stea într-un birou 8 -10 ore.

Raluca, traducător: "Lucrezi în stilul tău propriu, ai la îndemâna dicţionarele, toate ustensilele. Plus timpul tău să-ţi rezolvi şi din treburile personale."

O cercetare făcută de Ministerul Muncii arata că 25 la sută dintre angajaţii marilor companii din Constanța, Braşov, Timişoara, Cluj şi Iaşi, muncesc astfel. Majoritatea sunt din domenii creative sau IT.

Cele mai multe locuri de muncă la domiciliu le găsiţi pe platformele online şi mai puţin la agenţiile de şomaj. De exemplu, platforma eJobs a anunţat că din cele 31.000 de joburi disponibile, aproape 10% sunt de la angajatori care permit munca de acasă.

Şi totuşi când apar dezavantajele?

Andrei, IT-ist: "Nu mai eşti separat între casă şi muncă. Devine confuz aşa, jobul cu acasă."

Raul, IT-ist: "Simţindu-ne bine, tindem mai mult să lenevim față de productivitatea la locul de muncă, unde vezi că toată lumea lucrează."

Sebastian are o firmă de IT iar 30 la sută dintre colegii săi îşi fac treaba de la distanţă. Aceştia sunt coordonaţi de echipa de la birou şi participă des la şedinţe video.

Sebastian Maurer, adminstrator companie: "Este o soluţie pe care am fost nevoiţi să o punem în practică pentru că nu avem cum să aducem oamenii în spaţiu şi de la distanţe mari.”

Paul Grigoruță, specialist Resurse Umane: "Există un program şi la lucrul de acasă. Toate companiile cu care lucrăm au pretenţia cel puţin o parte din ore să fie suprapuse pentru toţi angajaţii."

Potrivit unui studiu eJobs, 8 din 10 angajaţi români au mărturisit că ar vrea să lucreze de acasă.

Cei care fac deja asta, spun că acest stil de lucru îi scuteşte de timpul pierdut în trafic şi le creşte gradul de confort personal.

Studiul a fost realizat în baza răspunsurilor adunate de la 1.300 de salariaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 56 de ani.