Casa de Insolventa Transilvania a fost numita administrator judiciar al Fotbal Club U Craiova SA, prin decizia Tribunalului Brasov din data de 27 iulie 2011. “Dreptul de administrare al societatii nu a fost ridicat insa administrarea acesteia urmeaza a se efectua sub supravegherea administratorului judiciar.” a declarat Andreea Anghelof, managing partner Casa de Insolventa Transilvania.

Casa de Insolventa Transilvania va elabora si planul de reorganizare al companiei. “In prezent analizam si decizia de dezafiliere a clubului pentru a identifica modalitatile pe care societate le are la dispozitie pentru a-și continua activitatea in domeniul fotbalistic. Aceasta hotarare a avut consecințe deosebit de grave cu privire la drepturile federative detinute de societate, si care afecteaza patrimoniul acesteia si implicit drepturile creditorilor sai“, a mai spus Anghelof.

Doar in 2010, datoriile clubului Universitatea Craiova fata de Primaria Craiova erau cifrate la aproximativ 700.000 de lei, potrivit Mediafax.

La inceputul anului, Fiscul a decis sa puna sechestru pe drepturile federative ale jucatorilor sub contract cu Universitatea Craiova in contul datoriilor de peste doua milioane de euro pe care clubul din Banie le are fata de statul roman.

Datoriile cluburilor de fotbal pe anul fiscal 2009-2010
 
Sapte mari cluburi de fotbal aveau in februarie datorii de circa 100 de milioane de euro la stat, potrivit unor documente ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Cei mai mari datornici la bugetul de stat erau acum patru luni cei de la Dinamo. Asociatia Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti avea datorii de 45,8 milioane de lei. Anul trecut a intrat in insolventa, dar a reusit sa suspende procedura de executare silita in instanta.
 
Nedorita medalie de argint le-a revenit celor de la Rapid Bucuresti: datorii de 14 milioane de lei.
 
Pe locul patru s-au clasat cei de la Timisoara. Gruparea de pe Bega a adunat nu mai putin de 8,1 milioane de lei datorii la stat.

Citeste si

Cele mai neinspirate 10 achizitii din sectorul IT. Cum au pierdut Microsoft si Cisco cateva miliarde de dolari

 Dupa criza globala, Roubini prezice revolta mondiala. Cum vede “Dr. Doom” viitorul lumii VIDEO

Sursa foto: Mediafax