Spre exemplu, in Milano, Italia, exista centre de reciclare a uleiului in fiecare cartier, in timp ce in Bucuresti situatia este alta- avem un singur centru.

 "Il las sa se raceasca, il pun intr-o punguta si il pun la cos", explica Mihaela Stegarescu. Ca sa duca uleiul folosit la centru ar trebui sa mearga pana in celalalt capat al orasului.

 Atunci de ce sa ne miram ca romanii nu respecta mediul si varsa uleiul ars la chiuveta? De aici prin sistemul de canalizare intra in sol care devine arid.

 " Este unicul din Romania, de colectare a uleiului alimentar de la persoanele fizice. Cereri avem din toata tara. Ganditi-va, costurile sunt imense pentru a putea lua ulei uzat de la Miercurea Ciuc, Iasi", a declarat Cezar Stoehr, administrator centru de reciclare ulei.

In plus, un litru de ulei poate sa polueze un milion de litri de apa: daca ajunge intr-un lac, se intinde ca o pelicula , omoara si pestii si plantele.

Si totusi, cine gestioneaza aceasta problema?  Potrivit Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului responsabili sunt cei de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Insa, vina este data de la unul la altul pentru ca cei vizati spun ca responsabilitatea ar trebui sa fie a Ministerului Mediului si Padurilor, prin Directia Gestiune Deseuri si Substante Periculoase.

Cum nimeni nu isi asuma nimic ne putem astepta ca Uniunea Europeana sa ne amendeze iar.