Patronii au obligatia sa inregistreze toate noile angajari si modificarile aparute in actele salariatilor intr-un registru elecronic pe care ulterior il trimit la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM). Daca pana in prezent inregistrarea datelor noilor salariati se facea in maximum 20 de zile de la angajare, acum patronii au obligatia sa faca notificarea cu o zi inaintea inceperii activitatii.  

Angajatorii trebuie sa treaca in registru datele de identificare a salariatului, data angajarii, functia ocupata si tipul contractului individual de munca. Totodata, data incetarii contractului de munca se va inregistra in registru in aceeasi zi.

Guvernul a modificat si amenzile prevazute pentru incalcarea legii. Astfel, pentru fiecare contract neinregistrat, angajatorul va plati 1.500 de lei, iar pentru completarea cu date eronate, amenzile sunt cuprinse intre 3.500 si 5.000 de lei.

Modificarile la ordonanta privind infiintarea registrului electonic de evidenta a angajatilor au fost publicate in Moniorul Oficial si au intrat in vigoare. Noile valori ale amenzilor vor fi aplicate incepand cu 30 ianuarie.