Cu o cariera de aproape 25 de ani, 75 de milioane de albume vandute in intreaga lume si peste 30 de hituri, Roxette revine in 2011 cu un nou album si un nou turneu international.

Show-ul de la Bucuresti va fi inclus intr-un nou turneu mondial programat pentru 2011, al zecelea din cariera trupei ce s-a reunit anul trecut, dupa aproape opt ani de pauza.

Concertul va avea loc pe 30 mai, la Zone Arena, in Bucuresti, biletele urmand sa fie puse in vanzare pe data de 16 noiembrie, pe myticket.ro, urmand sa fie disponibile ulterior si in reteaua magazinelor Diverta, in magazinul Muzica si in libraria Mihai Eminescu.

Dupa o serie de concerte pe care le-au sustinut in ultimii doi ani in Europa, membrii Roxette au anuntat un turneu mondial pentru 2011, primul dupa “Crash! Boom! Bang!”, din perioada 1994-1995.

Daca m-ati fi intrebat in urma cu cativa ani daca va mai fi un turneu mondial Roxette, as fi raspuns imediat nu”, a declarat liderul trupei, Per Gessle, facand referire la recuperearea colegei de trupa, Marie Fredriksson, diagnosticata cu cancer in 2002.

Astept acest moment din 2002 si mi se pare incredibil sa ne putem intalni cu fanii din toata lumea din nou”, a spus, la randul ei, Marie Fredriksson, citata de The Daily Roxette.

Trupa suedeza Roxette, formata din Per Gessle si Marie Fredriksson, a luat fiinta in 1986, dar a devenit cunoscuta la nivel international la inceputul anilor ’90, cu hituri ca “It Must Have Been Love” (care a fost ales pentru coloana sonora a filmului “Pretty Woman”) sau “Listen to your Heart”.

Lansarea, in 1991, a albumului “Joyride” le-a adus recunoasterea internationala, iar sfarsitul anilor ’90 a coincis cu perioada de glorie a grupului.

Trupa si-a intrerupt activitatea in 2002, cand Marie a suferit o operatie pe creier. Cantareata s-a recuperat dupa boala, iar din 2009 a reluat colaborarea cu fostul coleg de trupa. Cei doi au sustinut mai multe concerte in Europa, iar in toamna anului trecut au participat la seria de spectacole “Night of the Proms”.