Incasarea se face electronic, iar clientii au posibilitatea sa plateasca orice suma din totalul datorat catre bugetul local. Dupa efectuarea platilor, clientii vor primi o chitanta stampilata si semnata de catre lucratorul postal.
 
In prezent, prin intermediul subunitatilor postale pot fi achitate impozite si/sau alte categorii de taxe in alte peste 60 de localitati, printre care se numara orasele Timisoara, Arad, Sibiu, Oradea, Baia Mare, Zalau, Cluj Napoca, Constanta, Galati si Tulcea.
 
De asemenea, Posta Romana ofera posibilitatea achitarii diverselor categorii de taxe catre bugetul local si prin intermediul factorilor postali. Acest program este deja functional in localitatile Sarata - judetul Bacau, Cornesti -judetul Dambovita, Romanasi si Zalha - judetul Salaj si este in curs de implementare in alte cinci localitati din judetele Timis, Hunedoara si Caras-Severin.
 
Posta Romana detine o retea de peste 7.100 de subunitati postale raspandite la nivel national, distribuind saptamanal peste 11 milioane de trimiteri postale. Peste 580 de oficii postale din totalul de 1.200 subunitati informatizate sunt incluse intr-o retea privata de date ce permite efectuarea de tranzactii rapide si securizate.