In 3 ianuarie, pe rolul Tribunalului Constanta a fost inregistrat un dosar pentru deschiderea procedurii de insolventa, la solicitarea SC Telegondola Mamaia SRL, firma care administreaza telegondola.

Directorul SC Mamaia SA si reprezentant in Adunarea Generala a Actionarilor SC Telegondola Mamaia SRL, Corina Gheorghe, a declarat, joi, pentru Mediafax ca deschiderea procedurii de insolventa se va face cu continuarea activitatii firmei respective.

Ea a explicat ca nu se pune problema inchiderii telegondolei si ca in acest sezon estival va functiona ca si in anii trecuti, urmand sa fie gasita o solutie impreuna cu Primaria Constanta, celalalt actionar al societatii alaturi de SC Mamaia SA, pentru rezolvarea situatiei financiare.

"Telegondola nu se va inchide, daca o puteam deschide maine, o deschideam pentru ca avem nevoie de incasari. Si noi, si primaria avem interesul ca treaba sa mearga in continuare si cautam solutii pentru rezolvarea situatiei financiare", a afirmat Corina Gheorghe.

Ea a mai spus ca datoria catre banca este de aproximativ un milion de euro, iar catre ANAF de 600.000 de lei.
Directorul SC Mamaia SA a mentionat ca telegondola a avut incasari bune anul trecut cand s-au strans doua milioane de lei din vanzarea de bilete.

De asemenea, Corina Gheorghe a declarat ca masura nu va duce la disponibilizarea personalului, firma avand 11 angajati permanenti carora li se adauga in perioada verii aproximativ 15 persoane.

SC Telegondola Mamaia SRL are doi actionari, SC Mamaia SA cu 53 la suta si Primaria Constanta cu 47 la suta.
Telegondola din Mamaia a fost inaugurata in vara anului 2004, valoarea investitiei fiind de 3,5 milioane de euro. Telegondola leaga intrarea in Mamaia dinspre municipiul Constanta de zona Cazino, aflata in centrul statiunii.

Citeste si:

Financial News: 7 lucruri care sigur se vor intampla in 2012