Romania a coborat patru pozitii anul trecut, ajungand pe locul 25 in clasamentul realizat de compania de consultanta A.T.Kearny. Tara noastra a inregistrat un punctaj total de 5,21 pentru indicele Global Services Location (al atractivitatii pietei locale) fata de 7,01 pentru India, ocupanta primei pozitii in clasament. Nici vecinii bulgari nu stau mai bine, coborand si ei patru locuri, in clasamentul A.T.Kearny pe 2010.

Indicele Global Services Location ia in considerare atractivitatea financiara, pregatirea si disponibilitatea fortei de munca si nu in ultimul rand mediul de afaceri.

India, China si Malaezia sunt tarile in care companiile producatoare si furnizoare de servicii de suport IT ori firmele de operatiuni financiare se dezvolta cel mai bine. Ele si-au mentinut pozitiile din 2009.

"In Europa Centrala si de Est, Polonia este personajul principal al povestii, urcand 15 pozitii, dupa ce a depasit problemele economice si a beneficiat de cresterea increderii investitorilor. Ungaria (locul 31) si Cehia (pozitia a 35-a), au evoluat un pic mai bine, datorita reducerii nivelurilor salariilor. Povestea outsourcing-ului se modifica, insa, pentru Bulgaria (loc 17) si Romania", potrivit raportului A.T.Kearny.

Polonia si Marea Britanie (in urcare cu 15 pozitii fata de 2009) sunt statele care au avansat cel mai mult in clasament. Ultima clasata in top este Portugalia, care a primit un indice de doar 4,15.