Asteptarile sunt indreptatite, daca ne gandim ca in urma controalelor s-a descoperit ca un sfert dintre beneficiari nu erau nici bolnavi si nici prea saraci.

Lucica si Gheorghe cresc 9 copii din ce muncesc cu ziua. De la stat primeau 120 de lei, sub forma de venit minim garantat. De la 1 ianuarie, regulile de acordare a ajutoarelor s-au inasprit, astfel ca cei care au o bucatica de pamant, cateva pasari, masina sau o casa mai mare, nu se mai aleg cu nimic. Este si cazul sotilor Stanga, pe motiv ca sunt proprietarii a 2.500 de metri patrati in jurul casei.

Citeste si: Cumulul ajutoarelor sociale va fi plafonat la maximum 2.000 de lei

Botis: Vor aparea multi la televizor care vor spune ca le-am luat banii de bautura VIDEO

Noua lege de asistenta sociala nu a intrat inca in vigoare, dar regulile ei s-au aplicat pana acum la trei prestatii sociale. Asa se face ca 20% dintre cei care primeau ajutoare de caldura sau alocatii pentru sustinerea familiei au ramas pe langa. In Mizil, de pilda, din 3.000 de beneficiari, figureaza acum in scripte doar 1.000.

Ministrul muncii spera ca odata intrata in vigoare noua lege a asistentei sociale sa scada substantial numarul celor care care iau in prezent indemnizatii de tot felul. Aproape 12 milioane de romani se bucura de una dintre cele 202 de prestatii sociale.

Actul normativ este inca in dezbatere publica.