Celalalt inculpat, Ilie Cezar, a fost condamnat la cinci luni de inchisoare cu executare, pentru aceeasi infractiune, decizia instantei fiind definitiva, informeaza Mediafax.

Judecatoria Sectorului 1 a decis, pe 3 februarie, condamnarea lui Sorin Ovidiu Vintu la sase luni de inchisoare cu executare si a lui Ion Ilie Cezar la cinci luni, pentru santajarea lui Sebastian Ghita.

Decizia a fost contestata atat de procurori, cat si de Vantu si Ion Ilie Cezar. Recursul s-a judecat la CAB, potrivit noilor reglementari privind accelerarea reformei in justitie.

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata in 23 mai 2011, in stare de arest, pentru santaj. Cei doi au fost arestati preventiv in 29 aprilie 2011 si eliberati in 16 iunie 2011 de o instanta a Tribunalului Bucuresti.

Potrivit acuzarii, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita, parte vatamata in dosar, sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate. Concret, constrangerea a fost realizata de catre Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar prin amenintarea cu uciderea lui Sebastian Ghita, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa creeze temere partii vatamate, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma sa ajunga la inculpatul Vintu in scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmarit de ambii inculpati, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit, au precizat procurorii.