Decizia este definitiva, potrivit Agerpres.

In 30 aprilie, Tribunalul Bucuresti a decis ca seful RA-APPS, Gabriel Surdu, sa fie cercetat sub control judiciar, avand printre obligatii si pe cea de a nu parasi tara, insa hotararea a fost atacata de DNA.

Gabriel Surdu, director al RA-APPS, este anchetat de DNA pentru cumparare de influenta. In cauza este urmarit penal si Cristinel Bigiu, presedinte al Consiliului Judetean Buzau la data faptei, pentru trafic de influenta.

"In vara anului 2013, in contextul unei intalniri pe care au avut-o intr-un restaurant din Bucuresti, Gabriel Surdu Georgian i-a solicitat interlocutorului sau, in calitate de presedinte al CJ Buzau, sa-i faciliteze obtinerea unor contracte de lucrari publice in judetul Buzau pentru o firma pe care primul o administra prin intermediar. Cristinel Bigiu a fost de acord cu cererea lui Surdu si i-a promis ca-l va sprijini sa obtina un contract de lucrari pentru firma respectiva intr-o comuna de pe raza judetului Buzau. La randul sau, Gabriel Surdu i-a promis presedintelui CJ Buzau ca-i va remite 8% din valoarea contractului in schimbul interventiei sale pe langa primarul localitatii respective, in vederea castigarii licitatiei", sustine DNA.

Cei doi, sustin procurorii, au convenit ca o prima transa, de 75.000 de euro, sa fie data la cateva zile de la momentul discutiei, lucru care s-a si intamplat, banii fiind remisi lui Bigiu printr-un intermediar.