Noua licitatie a fost programata acum pentru jumatatea lunii aprilie.

Vila 11 din Snagov i-a fost propusa fostului presedinte Traian Basescu de catre Guvern ca resedinta, alaturi de alte sase imobile, Basescu spunand ca a agreat aceasta varianta, dar nu a mai primit raspuns din partea Guvernului.

Sase zile mai tarziu dupa ce Basescu afirma ca a acceptat sa se mute in aceasta vila, imobilul a fost scos la vanzare de catre RA-APPS, prin licitatie deschisa cu strigare, la un pret de pornire de 3.018.900 euro plus TVA.

Licitatia, programata pentru inceputul lunii februarie, nu a mai fost insa organizata deoarece RA-APPS nu a primit nicio oferta. Acum, RA-APPS a decis sa incerce pentru a doua oara sa organizeze licitatia, reducand pretul de pornire la 2.720.900 euro plus TVA.

Vila, cu etaj si mansarda, are o suprafata utila de 1.702 metri patrati si o arie desfasurata de 2.085 metri patrati, avand anexata o cladire administrativa de 183 metri patrati, o cladire de birouri de 58,41 metri patrati si dispunand de un teren de 27.412 metri patrati.

In luna februarie, Guvernul a decis ca vila RA-APPS din cartierul Primaverii in care a locuit pana in acest an Mioara Roman, fosta sotie a lui Petre Roman, sa ii fie atribuita fostului presedinte Traian Basescu spre utilizare ca resedinta.

Legea stabileste ca persoanele care au avut calitatea de sef al statului roman beneficiaza pe durata vietii de folosinta gratuita a unei locuinte de protocol, cu destinatia de resedinta, care cuprinde si un spatiu cu destinatia de cabinet de lucru, incadrat cu un post de consilier si un post de secretar, de o indemnizatie lunara in cuantum egal cu 75% din indemnizatia acordata presedintelui in exerciti, de paza si protectie, precum si de folosinta gratuita a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protectie si Paza.

Legea mai prevede ca locuinta de protocol nu poate fi resedinta pe care titularul a avut-o ca presedinte in functie.